Skip links

Webinar ‘Indústria nuclear a França: un mercat amb futur?’ | 6 de novembre

Objectius

Acostar les empreses industrials al mercat nuclear en general i al francès en particular. La Master Class anirà a càrrec de l'enginyer industrial, consultor, empresari i fundador de FABE, Fabien Berrier. 

Persones destinatàries

Empreses del sector metall-mecànica en tota la seva cadena de valor: material base (forja, fundició, xapa, tub, etc.), primera transformació (tall, plegat, etc.), producte acabat (equips a pressió, peçes de caldereria, conductes de ventilació, utillatges, equips d'elevació, peces mecanitzades, etc). 

Data

Dimecres, 6 de novembre

Horari 

De 12:00 a 13:30h

Lloc

Webinar online. Rebreu l'enllaç un cop us hagueu inscrit a la sessió. 

Més informació 

França ha decidit apostar fort per l'energia nuclear amb la construcció de 6 nous reactors d'última generació amb un horitzó temporal que arribarà fins al 2035. Es tracta d'una inversió que oscil·la entre els 24.000 i 30.000 milions d'euros. Els francesos no descarten augmentar el nombre de centrals fins a 14, i per tant incrementar la inversió proporcionalment. FABE considera que la indústria auxiliar francesa no podrà atendre tota la demanda de treball que generarà el nou pla nuclear del seu país.

A més, s'han produït processos de concentració que han deixat determinades àrees de la cadena de valor en règim de monopoli i amb una absoluta dependència d'una única companyia especialitzada, com ara la construcció de grues pont per a la fabricació de grans peces nuclears. Això ha comportat un augment evident dels preus i una pèrdua de competitivitat.

La conclusió és que es produirà un problema de "coll d'ampolla" davant del qual la indústria espanyola pot ser una bona part de la solució, tant per la proximitat com per la competitivitat i la qualitat professional. En aquest context, la missió de FABE és atreure negoci del sector nuclear francès a Espanya i ajudar les empreses espanyoles a complir els durs requisits d'un sector tan exigent com el nuclear francès.

La visió consegüent de FABE és enfortir la indústria espanyola en un sector d'alta qualitat en termes de valor afegit, ocupació i innovació. Espanya és un país industrial a més de ser una destinació turística de primer ordre. La indústria pot i ha de ser un eix de transformació i benestar social.

Inscripcions a través del correu femel@femel.org
Organitzat per: