Skip links

PRL

Formació en PRL

Obligacions de les empreses del sector del metall en matèria prevenció de riscos laborals segons la resolució 7 de juny del 2017 del II Conveni Col·lectiu Estatal de la Indústria, la Tecnologia i els Serveis del Metall (CEM).

Segons conveni marcat a dia d’avui és obligatori que tot el personal de les empreses dins del sector del metall estiguin formats en PRL.La prevenció de riscos laborals (PRL) consisteix en un conjunt de mesures i activitats que es realitzen a les empreses per detectar les situacions de riscos i implementar les mesures necessàries per eliminar-les o minimitzar-ne els efectes.

Què indica el conveni?

El conveni en el seu capítol XVI delimita les normes mínimes en matèria de prevenció de riscos laborals. S'estableix que la protecció de la seguretat i salut de les persones treballadores constitueix un objectiu bàsic i prioritari del sector del metall. Per raó d'això l'empresa haurà de garantir la seguretat i salut de les persones treballadores al seu servei en tots els aspectes relacionats amb el treball.

Aquesta obligació es materialitza a través de l'adopció de les mesures necessàries en matèria d'avaluació de riscos, planificació de l'activitat preventiva, informació, consulta, participació i formació de les persones treballadores, actuació en casos d'emergència i de risc grau i imminent, vigilància de la salut i d'un servei de prevenció.

Així mateix, seran prioritàries la promoció i intensificació d'accions organitzatives, formatives i informatives de caràcter preventiu que permetin a les persones treballadores adaptar-se als canvis organitzatius inherents a les noves tecnologies.

Necessites formació específica?

T’ajudem! Omple el formulari i ens posarem en contacte el més aviat possible.


    INFORMACIÓN BÁSICA DE PROTECCIÓN DE DATOS: Responsable del tratamiento: FEMEL. Finalidad del tratamiento: Gestionar las consultas planteadas y el envío de newsletters, comunicaciones comerciales y promociones. Legitimación del tratamiento: Interés legítimo y consentimiento del interesado/a. Conservación de los datos: Se conservarán mientras exista un interés mutuo o durante el tiempo necesario para el cumplimiento de las obligaciones legales. Destinatarios: Prestadores de servicio o colaboradores. Derechos: Derecho a retirar el consentimiento en cualquier momento. Derecho de acceso, rectificación, portabilidad y supresión de sus datos y a la limitación u oposición al su tratamiento. Datos de contacto para ejercer sus derechos: info@femel.org. Información adicional: Puede consultar la información adicional en nuestra Política de Privacidad.