Skip links

Liderar en femení en el sector agrícola i metal·lúrgic

  • Empresàries del sector participen en la jornada ‘Empoderant el present’ per aprofundir en el lideratge femení d’un sector tradicionalment masculinitzat.
  • La jornada organitzada per la Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida (FEMEL) i Clúster FEMAC s’ha celebrat en el marc de Fira de Mollerussa.

Mollerussa, 19 de març de 2024. ‘Ser dona i liderar en el sector agrícola i siderometal·lúrgic és un repte, el sistema no és amable amb el gènere femení i trobar la conciliació és difícil en dos àmbits en els quals les jornades poden allargar-se de 10 a 12 hores’. Aquestes són algunes de les principals conclusions que s’han extret de la taula rodona ‘Desafiant les barreres, experiències i estratègies de lideratge femení en el sector agrícola i metal·lúrgic’ organitzada per la Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida (FEMEL) i Clúster FEMAC, en el marc de la jornada networking per a empresàries ‘Empoderant el present’ que s’ha celebrat aquest matí a Fira de Mollerussa.

Les ponents, empresàries i líders del sector, han exposat les seves vivències i han aprofundit en els aspectes claus del lideratge femení. Hi han participat Rebeca Abella, Directora General d’Exel Fil, Alba Majós, Business Developer de BATSI Solutions, Raquel Garcés, Directora de RRHH de TMI Bagging & Palletizing i Maria Palacín, Directora Comercial i de Qualitat de JORFE.

En la jornada també hi ha participat Esmeralda Rourera, Presidenta de Joves Agricultors i Ramaders de Lleida (JARC) que ha comentat que el pitjor enemic de la dona és el sostre de ciment, un concepte que fa referència a les barreres internes que les mateixes dones s’imposen de manera inconscient a l’hora d’ascendir en la seva carrera professional fins a càrrecs de més responsabilitat i visibilitat.

Seguidament Nuria Gómez, Presidenta AFAMMER Catalunya ha explicat la trajectòria de l’Associació que va nèixer el 1982 amb un clar objectiu de donar veu i visibilitat a les dones rurals i com en el dia d’avui ja tenen 200.000 associades.
Cal tenir en compte que en el sector agrícola la participació de la dona és un 19%, un 1% superior al del sector del metall que es situa en el 18%. Segons l’estudi ‘Women in Business’ elaborat per Grant Thornton el 2022, a Espanya només el 36% dels llocs directius són ocupats per dones, una xifra lleugerament superior a la mitjana de la Unió Europea (33%) i del món (32%).

L’inici de la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa i President de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, valorant la iniciativa i ha donat pas al workshop ‘Vivint un canvi de paradigma empresarial: Treballem bé, per viure millor’ a càrrec de Txell Costa, periodista i empresària, especialitzada en màrqueting i negocis i autora del llibre ‘Liderar en femenino para hombres y mujeres: Guía antigurús para las empresas del futuro’.